Oldalak

2011. április 22., péntek

Egy újságíró naplója


Lassan húsz éve írok rendszeresen különféle újságokba - sok ma már nem is létezik. Emlékszik még valaki a Pesti Boltra, Griff Magazinra, amelyben az első cikkeim megjelentek? Vagy a Szemeszter című egyetemi lapra, ahol főszerkesztő voltam? És volt valakinek a kezében a Madame Figaro című gyönyörű havilap, ahol először dolgoztam szerkesztőként? Persze a kezdeti szárnypróbálgatások után jöttek a híresebb falatok: a Reader's Digest, a Kismama és végül a Nők Lapja Egészség, ahol szerkesztőként dolgoztam a GYES kezdetéig, amit még most is töltök.
Ha őszinte akarok lenni, fogalmam sincsen, hány cikket írtam meg az elmúlt két évtizedben Az első párszázat még szépen albumokba ragasztottam, aztán már csak arra volt erőm, hogy egy nagy fiókba, dossziéba dobáljam a megjelent alkotásokat. Nem mintha nem lennék rájuk büszke, csak éppen ilyen az újságíró élete: megír egy cikket és már bele is kezd a következőbe.
Múltkor rákerestem a nevemre a gugliban és megdöbbentem, hogy mennyire sok cikkem van fenn online verzióban. Ami voltaképp nem meglepő, hiszen manapság már a legtöbb lapnak webes verziója is van, néhány lelkes riportalany is felrakta a honlapjára, blogjába amit írtam róla.
Tagadhatatlan - ahogy egyre többet írok, az archiválás lassan kezd kicsúszni a kezemből, ezért gondoltam egy merészet, és úgy döntöttem, hogy egy csokorba szedem a munkáim. Kezdem azzal, ami kéznél van - a netes holmikkal, aztán majd szép lassan teszek fel régi érdekességeket is.
És hogy több legyen mindez egyszerű linkgyűjteménynél, arra gondoltam, hogy felidézem a készítés körülményeit, az esetleges utóéletet - mindent, ami kimaradt és amit még elmondanék róla. Mert sok cikknek a háttere majdnem ugyanannyira izgalmas, mint ami nyomtatásban megjelent. Sok érdekes, izgalmas emlékem van - remélem, más is jól szórakozik majd rajtuk...


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More